click to enable zoom
Searching...
We didn't find any results
open map
View Roadmap Satellite Hybrid Terrain My Location Fullscreen
Cautare avansata
We found 0 results. View results
Advanced Search
we found 0 results
Your search results

Știi cum lucrează consilierul tău?

add to favorites
60

Descriere

Ne-am propus o analiză a activității consilierilor locali din Săcele, parcurgând câteva etape și anume:
1. Câte un interviu cu fiecare consilieri (toți au fost invitați să participe, dar numai o parte au fost disponibili).
2. O dezbatere publică cu concluziile interviurilor și o analiză a situației și a pașilor următori necesari.
3. Urmărirea dezvoltării situației la Consiliul Local Săcele.

La întâlnirea comună au fost dezbătute câteva metode de creștere a transparenței, precum publicarea live a ședințelor, a voturilor și a anexelor agendelor de la ședintele consiliului consiliului local. Cu toate acestea, creșterea implicării cetățenilor a fost menționată ca o doleanță comună a tuturor consilierilor prezenți. Pe de altă parte, deși recent GAL-ul Gârcini a câștigat o finațare de € 7 mil pentru dezvoltarea zonei, câțiva locuitori ai acestui cartier defavorizat au solicitat o implicare mai vizibilă a consilierilor. Unul din motive este diferența dintre lentoarea cu care s-au luat deciziile administrative necesare, în comparație cu nevoia urgentă a cetățenilor de a-și soluționa probleme ce trenează de mulți ani.

Pentru a îmbunătăți calitatea vieții pentru cetățeni, consilierii locali au spus că își doresc o mai bună relaționare cu executivul din Primăria Săcele, dar și o mai rapidă soluționare a propunerilor legislative înaintate la nivel parlamentar. „Consilierul lucrează cum poate, cu niște instrumente legislative ambigue” care necesită adeseori amendamente blocate la comisiile parlamentare din capitală, a spus un consilier. Dl. Lupu, un Săcelean Mocan cunoscut în comunitatea sa, a mărturisit: „Mă bucur mult, este prima dată după revoluție când se organizează o întâlnire ca aceasta în Săcele și laud această inițiativă”.

REZULTATE:

  • Proiectul a deschis dialogul între consilierii locali și cetățeni pentru transparentizarea decizională la nivel local.
  • La eveniment au fost prezenți 8 consilierii locali din Săcele. În audiență au fost peste 25 participanți printre care cetățeni din Săcele, dar și membrii comunității locale România 100 Brașov I. Toți au apreciat evenimentul ca extrem de util, singurul de acest fel organizat vreodată în oraș.

Acesta a fost primul proiect dintr-o serie de inițiative cetățenești, menite să facă o diferență în Brașov și împrejurimi.

PARTENERI: Asociatia Femeile se Implică (A-FI), Săcele

Mai multe detalii se găsesc în materialul video accesibil aici.

City:
State/County:
Country: Romania
Open In Google Maps
Property Id : 394
Status: Finalizat
Proiect: Local
Subdomeniu: Monitorizare administrație publică
Data Incepere Proiect: 2018-03-01
Data Finalizare Proiect: 2018-04-25

Comentarii

Trebuie sa te autentifici pentru a scrie un comentariu

Contact

Compare Listings