click to enable zoom
Searching...
We didn't find any results
open map
View Roadmap Satellite Hybrid Terrain My Location Fullscreen
Cautare avansata
We found 0 results. View results
Advanced Search
we found 0 results
Your search results

S.O.S. pentru protejarea mediului

add to favorites
54

Descriere

“Natura este singura carte în care fiecare filă păstrează câte un adevăr”- ne transmite marele poet şi gânditor, Johann Wolfgang von Goethe.
Ne străduim să ne uităm în jurul nostru, atenţi, la sănătatea naturii, la adevărul din imaginile ei ….

La Galaţi s-au dorit investiţii în protecţia mediului şi programe pentru ecologie, iar administraţia locală gălăţeană a încercat din 2012 realizarea unei gropi de gunoi ecologice (cca 6 hectare) şi o staţie de sortare-balotare a deşeurilor reciclabile , dar a eşuat. Proiectul local “Sistemul de management integrat al deşeurilor”, de 60 milioane de euro, a fost ratat în mandatul 2012-2016.
Se încearcă acum realizarea unui depozit judeţean la Valea Mărului, pentru o durată de peste 20 de ani, pe o suprafaţă de 15 hectare.
Să precizăm că sistemul de management integrat al deşeurilor mai cuprinde o staţie de tratare mecano-biologică la Galaţi şi o linie de sortare, o staţie de compostare la Tecuci şi o linie de sortare, o staţie de transfer la Târgu Bujor, achiziţia de maşini, pubele, containere de transfer, dar şi finanţare pentru închiderea gropii de gunoi de la Tecuci.

În debutul formării comunităţii noastre locale RO100 Galaţi, ne-am mobilizat pentru o dublă acţiune:
1. o dezbatere pe tema “Colectarea selectivă a deşeurilor municipale solide” cu participanţi ai comunităţii noastre RO100 Galaţi, cu Centrul de Consultanţă Ecologică Galaţi şi cu Acţiunea Civică Galaţi;
2. o acţiune educativă a copiilor pentru colectarea selectivă a deşeurilor şi protejarea mediului în oraşul Galaţi, la Şcoala “Victor Vâlcovici” -Fundaţia Piticot .

În cadrul primei dezbateri, problemele oraşului au fost cântărite, evaluate şi au fost propuse soluţii, începând cu sesizarea fasonării haotice şi brutale a arborilor şi continuând cu responsabilizarea oamenilor, promovarea educaţiei ecologice, implicarea şcolilor, instalarea de noi containere în zonele mai puţin dense ale oraşului, iniţierea sitemului de colectare “door to door”, sensibilizarea populaţiei pentru educaţia voluntară de colectare selectivă a deşeurilor.
În a doua acţiune copiii au fost inspiraţi şi conştienţi de rolul fiecăruia în protejarea naturii, în ajutarea menţinerii ei curate prin organizarea noastră comună, în colectarea eficientă şi inteligentă a deşeurilor.

Noi suntem pentru o evoluţie vizibilă a oraşului Galaţi şi a populaţiei gălăţene în direcţia soluţionării problemelor care privesc colectarea deşeurilor, dar şi permanentizarea unei educaţii ecologice durabile în zona noastră.

Videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=SagV4XcfcPk

City:
State/County:
Country: Romania
Open In Google Maps
Property Id : 1061
Status: Finalizat
Proiect: Local
Subdomeniu: Colectare selectivă a deșeurilor
Data Incepere Proiect: 2018-02-17
Data Finalizare Proiect: 2018-02-20

Comentarii

Trebuie sa te autentifici pentru a scrie un comentariu

Similar Listings

Mediu

Ziua de curățenie

,
Comunitatea RO100 Curatam Galatiul a contribuit la cea mai mare acțiune de ecologizare organizată în România: 500.815 sa [more]
Comunitatea RO100 Curatam Galatiul a contribuit la cea mai mare acțiune de ecologizare organizată în [more]

Contact

Compare Listings