click to enable zoom
Searching...
We didn't find any results
open map
View Roadmap Satellite Hybrid Terrain My Location Fullscreen
Cautare avansata
We found 0 results. View results
Advanced Search
we found 0 results
Your search results

Râmnicu Vâlcea – de la Hackerville la Smart City

Descriere

Dragi locuitori ai orașului Râmnicu Vâlcea,

Așa cum, cu sau fără voia noastră, ”Dracula” a devenit un element important al ”brandului de țară” (fapt pentru care ar trebui să-i mulțumim – sau nu… – lui Bram Stoker), Râmnicu Vâlcea a devenit (mai mult fără voia noastră) faimos ca ”Hackerville”. Fapt pentru care ar trebui să le mulțumim celor câteva sute, după unii, mii după alții – infractori cibernetici (mai simplu spus, hoți pe internet) dar și unor cunoscuți producători americani de filme documentare.
Și totuși…
De ce, la un moment dat, tocmai Râmnicu Vâlcea ajunsese pe primul loc în România ca număr de infractori cibernetici?
Și de ce, tot de Râmnicu Vâlcea, se leagă mai multe nume de marcă în domenii de vârf ale tehnologiei și informaticii (Ionuț Budișteanu este cel mai cunoscut dar nu singurul)?
Ne ajută sau ne încurcă numele ”Hackerville” asociat orașului nostru? Putem, asemeni unui personaj de poezie, să transformăm ”porecla în renume”?
Sunt doar câteva din întrebările la care am incercat să răspundem împreună, în cadrul evenimentului ”De la Hackerville la Smart City” organizat de Comunitatea Locală RO100 Râmnicu Vâlcea 1, cu participarea a doi reprezentanți de prestigiu ai Ro100: Dragoș Pîslaru și Andra Croitoru.
Evenimentul a avut loc in data de 30 iunie 2018 la restaurantul hotelului ”Panoramic” – strada Colonel Bădescu nr. 20, Râmnicu Vâlcea. Am avut o sesiune în plen, cu prezentări despre Platforma România 100 în general și câteva cuvinte despre Comunitatea Locală RO100 – Râmnicu Vâlcea 1, despre ce inseamnă pentru noi ”Hackerville” dar și ”Smart City”. După o pauză (de și cu cafea) am lucrat împreună, pe 3 ateliere tematice – educație, administrație și antreprenoriat – pentru a contura minim 3 proiecte pe care să le putem demara în viitorul apropiat.
Am descoperit că ”Hackerville”, ca nume, nu este o fatalitate. Fatalitatea care poate deveni de-a dreptul calamitate o reprezintă însă lipsa de viziune a autoritatilor locale, refuzul de a porni proiecte complexe pe termen mediu și lung, dar mai ales pasivitatea și resemnarea fiecăruia din noi. Suntem cu toții valori individuale autentice dar ne lipsește coeziunea și curajul de a ne promova și valorifica ideile ÎMPREUNĂ.

State/County:
Country: Romania
Open In Google Maps
Property Id : 1201
Status: Finalizat
Proiect: Local
Subdomeniu: Dezbatere
Data Incepere Proiect: 2018-06-30
Data Finalizare Proiect: 2018-06-30

Comentarii

Trebuie sa te autentifici pentru a scrie un comentariu

Contact

Compare Listings