click to enable zoom
Searching...
We didn't find any results
open map
View Roadmap Satellite Hybrid Terrain My Location Fullscreen
Cautare avansata
We found 0 results. View results
Advanced Search
we found 0 results
Your search results

Banatul din farfurie – gastronomie și identitate

add to favorites
31

Descriere

RO100 Timișoara a organizat evenimentul „Gastronomie și identitate: Banatul din farfurie” pe data de 28 februarie 2018 la Casa Artelor – Direcția Județeană pentru Cultură Timiș (DJCT). La eveniment au participat cel puțin 50 de persoane din afara comunității locale.
Activitatea a debutat cu o scurtă prezentare a comunității locale de către cei doi co-moderatori și un mesaj de bunvenit din partea Platformei România 100 din partea Andrei Croitoru, manager de comunități locale.

A urmat intervenția doamnei prof. univ. dr. Adriana Babeți, scriitoare care a discutat despre „Microarmonia din farfurii sau Banatul și feeriile culinare”, iar conf. univ. dr. Smaranda Vultur, scriitoare și antropolog a vorbit despre „Bucătăria din bagajul identitar: între nostalgii și regăsiri”.

În Galeria Subterană a avut loc vernisajul expoziției „De prin cuina bunicii”, o expoziție cu obiecte și fotografii din bucătăriile Banatului de altădată colectate și aranjate de către membrii RO100TM de la familiile și prietenii lor, dar și de la diferite instituții. Expoziția a fost deschisă publicului timp de o săptămână.
Ultima componentă a evenimentului s-a desfășurat la Cafeneaua Klapka începând cu ora 20:30 și a durat până aproape de miezul nopții cu o prezentare și degustare de bucate tradiționale preparate de câteva membre pasionate ale comunității și câțiva simpatizanți.

 

State/County:
Country: Romania
Open In Google Maps
Property Id : 1600
Status: Finalizat
Proiect: Local
Subdomeniu: Promovare produse locale
Data Incepere Proiect: 2018-02-28
Data Finalizare Proiect: 2018-02-28

Comentarii

Trebuie sa te autentifici pentru a scrie un comentariu

Similar Listings

Cultură

Cultura – al patrulea pilon al dezvoltării d...

La un an de România 100, la un an de construcție, proiecte și eforturi împreună, am lansat o chemare către toți locuitor [more]
La un an de România 100, la un an de construcție, proiecte și eforturi împreună, am lansat o chemare [more]
Cultură

Guguță și prietenii săi

Se spune că mintea unui om are mult mai multe șanse să se deschidă dacă este expusă la lectură și imaginație. Pentru ace [more]
Se spune că mintea unui om are mult mai multe șanse să se deschidă dacă este expusă la lectură și im [more]

Contact

Compare Listings