click to enable zoom
Searching...
We didn't find any results
open map
View Roadmap Satellite Hybrid Terrain My Location Fullscreen
Cautare avansata
We found 0 results. View results
Advanced Search
we found 0 results
Your search results

FACEȚI-NE LOC! Soluții alternative de parcare

00
0,
add to favorites
121

Descriere

Acest proiect al comunității locale RO100 Drumul Taberei își propune să rezolve nevoia pietonilor de a circula in siguranță pe trotuare, fără a fi nevoiți să se înghesuie sau chiar să treacă pe carosabil. Ne propunem să încercăm să generăm un interes cât mai mare în jurul chestiunii locurilor de parcare, atât din partea pietonilor cât și din cea a șoferilor conștienți de faptul că parchează necorespunzător din cauza lipsei de opțiuni.

Rezolvăm problema prin atragerea în mod repetat a atenției celor responsabili și prin încurajarea implicării lor active în lungul demers al soluționării chestiunii mai generale a locurilor de parcare. La nivel macro, forurile competente trebuie angrenate în procesul aplicării amenzilor conform legii și al gestionării fondurilor obținute – în sensul alocării acestora, alături de alte resurse financiare, în scopul construirii de locuri de parcare care să fie suficiente.

Există și alte soluții, mai greu sau mai ușor de implementat. Spre exemplu, pe toate trotuarele ar trebui să se delimiteze partea strict pietonală și porțiunile în dreptul cărora se află treceri de pietoni cu mici stâlpi metalici sau alte marcaje similare. Au existat campanii similare pentru atragerea atenției, atât în țară, cât și peste hotare, care au generat, însă, doar reacții de moment, deoarece nu s-a insistat cu continuarea lor și găsirea de soluții alternative (vezi „Un metru liber” al platformei GrowUpRomania etc.).

Beneficiul constă în asigurarea unui trafic mai fluid și mai civilizat prin crearea unui număr suficient de locuri de parcare, pentru ca trotuarele să rămână destinate doar pietonilor.

Obiective:

  • atragerea atenției asupra parcării necorespunzătoare a mașinilor pe trotuare;
  • găsirea de soluții alternative pentru parcarea corespunzătoare a mașinilor;
  • siguranța pietonilor care circulă pe trotuare.

Implementarea inițială o vom face prin distribuirea de fluturași care vor fi introduși sub ștergătoarele de parbriz ale mașinilor parcate necorespunzător. Fluturașii vor conține o imagine stilizată a unei mașini aflate într-un cerc, tăiată oblic de o linie groasă – pe principiul semnelor de circulație de tip „Interzis”.

Amploarea: Vom identifica minim 3 zone din București în care parcarea necorespunzătoare a mașinilor pe trotuare depășește anumite limite (de ex.: peste 50% din mașini sunt parcate pe trotuar, între mașini și garduri/blocuri nu există spațiu cât să treacă un pieton etc.). Vom distribui 50-100 de fluturași/zonă .

După prima activitate putem începe discuții cu organizațiile și forurile competente (de ex: Ministerul Transporturilor, Inspectoratul General al Poliției, Serviciile teritoriale de urbanism, instituții de educație).

Documents
Address: 0
City:
State/County:
Country: Romania
Open In Google Maps
Property Id : 332
Status: Finalizat
Proiect: Local
Subdomeniu: Campanie de informare
Data Incepere Proiect: 2018-08-15

Comentarii

Trebuie sa te autentifici pentru a scrie un comentariu

Contact

Compare Listings