click to enable zoom
Searching...
We didn't find any results
open map
View Roadmap Satellite Hybrid Terrain My Location Fullscreen
Cautare avansata
We found 0 results. View results
Advanced Search
we found 0 results
Your search results

Continuă să înveți!

add to favorites
57

Descriere

„Continuă să înveți!“ a fost îndemnul Comunităţii Ro100 Bacău pentru 30 de copii din municipiu aflaţi în risc de abandon şcolar.

Copiii, din mai multe şcoli şi licee băcăuane, au primit de la Comunitatea RO 100 Bacău ghiozdane noi, pline cu rechizitele necesare unui an şcolar, donate sau cumpărate cu sprijinul oamenilor care au înţeles că toţi copiii acestei ţări trebuie să aibă şanse egale la educaţie şi că unora li se refuză acest lucru din lipsa posibilităţilor materiale ale părinţilor. Cei 30 de copii au fost ajutați pe baza informațiilor primite de la dascălii lor privind situația materială a famiilor și gradul de risc de abandon școlar la care sunt expuși aceștia.

Am stat de vorbă si cu părinţii, am încercat să le înţelegem situaţia şi problemele, am înţeles că veniturile sunt mici şi cerinţele şcolare sunt mari şi că statul român e prea puţin interesat de ceea ce se întâmplă cu ei şi copiii lor. De asemenea, am întâlnit oameni cu situaţii complicate, cu necazuri mult mai mari decât lipsurile materiale. Pe unii dintre ei îi vom sprijini şi în viitor. Dincolo de cifre şi statistici, fiecare ghiozdan oferit ne-a dat ocazia unei strângeri de mână, ne-a întors un zâmbet sincer, ne-a spus o poveste de viaţă.

În timp ce unii au ca unică preocupare îngenuncherea justiţiei pentru scăparea propriei persoane, ciuntirea statului de drept sau gazarea populaţiei la mitinguri paşnice, alţii, şi din ce în ce mai mulţi, aleg să se implice în problemele comunităţii şi să încerce, pe cât posibil, să le şi rezolve. Dintre cei din urmă, aproape 50 de oameni au ales să sprijine demersul nostru şi, pentru asta, le spunem şi noi un simplu: mulțumim!

Încântarea din ochii copiilor, mulţumirile părinţilor şi emoţia noastră privindu-i le transmitem mai departe tuturor celor care ne-au sprijinit cu donaţii, în rechizite sau bani, şi îi asigurăm că donaţiile lor au ajuns acolo unde era mare nevoie de ele.

City:
State/County:
Country: Romania
Open In Google Maps
Property Id : 631
Status: Finalizat
Proiect: Local
Subdomeniu: Prevenire abandon școlar
Data Incepere Proiect: 2018-08-01
Data Finalizare Proiect: 2018-09-02

Comentarii

Trebuie sa te autentifici pentru a scrie un comentariu

Similar Listings

Moş Nicolae 🎅pentru 100+ copii

0,
0 0
Membrii Comunităţii Ro100 Bacău au împărţit bucuria primului Moş ce aduce cadouri cu peste 100 de copii, şcolari şi preş [more]
Membrii Comunităţii Ro100 Bacău au împărţit bucuria primului Moş ce aduce cadouri cu peste 100 de co [more]
0 0

”Împreună la film!”

,
Comunitatea locală RO100 Bacău a reușit să îndeplinească 30 de dorințe. Dorințe modeste ale unor copii frumoși. Cu ajuto [more]
Comunitatea locală RO100 Bacău a reușit să îndeplinească 30 de dorințe. Dorințe modeste ale unor cop [more]

Contact

Compare Listings