click to enable zoom
Searching...
We didn't find any results
open map
View Roadmap Satellite Hybrid Terrain My Location Fullscreen
Cautare avansata
We found 0 results. View results
Advanced Search
we found 0 results
Your search results

Cărți poștale cu povești și valori

add to favorites
61

Descriere

Valori care ne unesc – O serie de cărți poștale cu povești și mesaje pledoarie pentru implicarea în comunitate și conștientizarea valorilor adevărate care ne unesc, ne ajută să construim și să mergem înainte #împreună. Susținute de ateliere de scris cărți poștale pentru copii, adolescenți sau adulți – prilej de socializare, cunoaștere și împărtășire a valorilor commune.

1. Seria noastră specială de cărți poștale cu povești am lansat-o cu Carte poștală Iuliu Maniu – îndemn pentru implicare în restaurarea Casei Memoriale Iuliu Maniu de la Bădăcin, Sălaj, România.

,,Undeva în Țara Silvaniei, un grup de oameni buni salvează o bucățică de istorie națională. În urmă cu 100 de ani, Iuliu Maniu, împreună cu ai lui, ne dăruiau o țară. La schimb, pentru dăruirea lui, noi, împreună cu ai noștri, vrem să îi împlinim un vis: casa natală din Bădăcin, de pe Dealul Țarinii, ruinată de vremuri, să devină centru pentru instruirea tinerilor”. Noi ne-am implicat, implică-te si tu!

Comunitatea Locală RO100 Zalău a lansat vineri, 16 februarie 2018, campania de conștientizare și implicare civică ,,România 100 – Valori care ne unesc”. Peste 200 de oameni au primit, în cadrul Galei Culturii Sălăjene, organizată de Direcția pentru Cultură a județului Sălaj, câte o carte poștală care cuprinde un îndemn la implicare în susținerea proiectului ,,Salvați Casa Memorială Iuliu Maniu”. Implicarea în comunitatea din care facem parte este una dintre valorile care ne pot uni. O valoare pe temelia căreia putem construi trainic și cu folos. Prezentarea cărții poștale a fost făcută de cunoscuta prezentatoare TVR Iuliana Tudor, care i-a îndemnat pe oameni să o ia acasă, să o scrie și să o trimită mai departe, pentru a extinde aria de implicare.

2. Carte poștală “VerdeÎmpreună” – 5 moduri în care poți contribui la protejarea mediului. Un concept interactiv de carte poștală pentru copii, care poate fi colorată întâi și apoi expediată. Conține câteva sfaturi despre mediu, legate, cu precădere, de combaterea poluării cu materiale plastice – tema principală a Zilei Mondiale a Mediului Înconjurător! Ro100 Zalău a organizat cu această ocazie o vânătoare de comori având teme legate de mediu. În cadrul acestui proiect, în Parcul Central din Zală a avut loc și un mic atelier educativ de conștientizare a pericolului pe care îl reprezintă plasticul, de colorat, adresat și expediat cărți poștale cu această temă.

3. Cartea poștală cu poveste despre patriotism am lansat-o în cadrul festivalului Untold, în zona Colțul Românesc, în cadrul unui atelier de scris cărți poștale la care au participat peste 300 de tineri. “Una dintre cele mai frumoase povești despre patriotism și implicare este legată de introducerea regimului românesc în Transilvania, după Unirea din 1918. Era un moment crucial, în care 80% din funcţionarii vechiului regim austro-ungar au refuzat jurământul în faţa Consiliului Naţional Român. Atunci 420 de preoţi, 180 de medici şi 600 de avocaţi români au ieșit din zona lor de confort, au renunțat la meseriile lor și s-au oferit voluntari pentru a scoate din impas administraţia din Transilvania, ocupând posturi de pretori, notari sau magistrați. De-a lungul timpului, întotdeauna, eroi au fost cei care au ales au ales să se implice, să nu mai stea deoparte!”

City:
State/County:
Country: Romania
Open In Google Maps
Property Id : 1111
Status: În implementare
Proiect: Local
Subdomeniu: Educație non-formală
Data Incepere Proiect: 2018-02-16

Comentarii

Trebuie sa te autentifici pentru a scrie un comentariu

Similar Listings

Educație

Șanse pentru fiecare copil

,
Povestea unui proiect fain: La început de primăvară, echipa RO100 Zalău a participat la un exercițiu intern, împreună cu [more]
Povestea unui proiect fain: La început de primăvară, echipa RO100 Zalău a participat la un exercițiu [more]

Contact

Compare Listings