click to enable zoom
Searching...
We didn't find any results
open map
View Roadmap Satellite Hybrid Terrain My Location Fullscreen
Cautare avansata
We found 0 results. View results
Advanced Search
we found 0 results
Your search results

Caravana verde

0,
add to favorites
42

Descriere

În judeţul Bihor este un număr mic de comune în care se colectează selectiv, acestea fiind preponderent cele din zona metropolitană a municipiului Oradea.
Lipsa colectării deşeurilor reciclabile duce la arderea plasticului în gospodăriile locuitorilor sau la amestecarea acestuia cu restul deşeurilor, fiind mult mai dificilă selecţia ulterioară. Cea mai mare problemă se regăseşte în comunităţile sărace de romi, unde sunt puţini beneficiari inclusiv ai colectării deşeurilor menajere. Aceştia nu vor să încheie contracte cu firma de salubritate din cauza costurilor ridicate (tarifarea fiind în funcţie de numărul de locuitori dintr-o locuinţă), iar în consecinţă gunoiul este aruncat pe domeniul public şi la marginea satului, în natură.

În data de 8 septembrie am făcut o acţiune de curăţenie a străzilor cu copiii din comunităţile de romi din Lugaşu de Jos şi Lugaşu de Sus (sat component al comunei), acţiune urmată de proiecţia filmului România neîmblânzită.

În perioada de documentare premergătoare proiectului am identificat o cauză a abandonului şcolar în rândul copiilor din comunitate: lipsa rechizitelor. Aşadar pentru efortul depus în acţiunea de colectare a deşeurilor, copiii au fost răsplătiţi cu ghiozdane pregătite pentru începerea şcolii. Apelul nostru pe Facebook, lansat cu două săptămâni înainte de începerea şcolii, le-a adus copiilor 93 de ghiozdane pentru şcolari şi 13 ghiozdane pentru preşcolari, toate dotate atent şi cu grijă cu tot necesarul de rechizite. Au venit de la oameni şi fundaţii doritoare să sprijine cauza semnalată de noi, oameni entuziaşti că pot completa din multul lor puţinul altora.

OBIECTIVELE PROIECTULUI:
-Informarea copiilor din comunităţile de romi asupra importanţei protejării mediului înconjurător;
-Atragerea atenţiei firmei de salubritate către comunitatea de romi;
-Încurajarea copiilor romi să meargă la şcoală prin donarea de ghiozdane echipate;
-Aducerea în comunitate a unui serviciu de care copiii nu au beneficiat niciodată: cinematograful.

ARTICOL:
https://impreunapentruromania.ro/ro100-oradea-la-lugasu-de-jos-o-poveste-despre-normalitate-stiti-ce-ati-omis-stimati-politicieni-din-politicile-sociale-calitatea-umana/

Address: 0
State/County:
Country: Romania
Open In Google Maps
Property Id : 359
Status: Finalizat
Subdomeniu: Copii defavorizați
Data Incepere Proiect: 2018-09-08
Data Finalizare Proiect: 2018-09-08

Comentarii

Trebuie sa te autentifici pentru a scrie un comentariu

Contact

Compare Listings