click to enable zoom
Searching...
We didn't find any results
open map
View Roadmap Satellite Hybrid Terrain My Location Fullscreen
Cautare avansata
We found 0 results. View results
Advanced Search
we found 0 results
Your search results

Capsula timpului

add to favorites
40

Descriere

Pentru a marca anul Centenarului, comunitatea locală RO100 Oradea a gândit un proiect intitulat „Capsula timpului”, prin care ne-am propus să reflectăm ideile şi viziunile orădenilor asupra viitorului urbei în care locuiesc.

În acest sens am lansat două concursuri adresate elevilor orădeni, unul de desene şi unul de eseuri. Ambele concursuri au avut tema „Oradea peste 100 de ani”. Am primit 33 de desene şi 14 eseuri care ilustrează formidabila imaginaţie a tinerei generaţii. Acestea a fost jurizate de specialişti în ambele domenii.
Miercuri, în data de 5 decembrie 2018, a avut loc premierea câştigătorilor şi vernisajul expoziţiei de desene, expoziţie ce a fost găzduită de partenerii noştri, Experiment Teatru Clandestin, în Cetatea Oradea. Câştigătorii au fost recompensaţi cu vouchere pentru achiziţia de cărţi şi diplome, iar celorlalţi elevi înscrişi le-au fost înmânate diplome de participare.

Operele premiate au fost introduse în „capsulă”. Aceasta va fi donată Muzeului Ţării Crişurilor din Oradea, fiind astfel protejată într-un loc al istoriei pentru următorii 100 de ani. Alături de desene şi eseuri, în capsulă îşi mai au locul şi câteva gânduri ale orădenilor colectate printr-un formular online şi câteva obiecte din prezent alese de membrii RO100 Oradea. Printre acestea se numără: un telefon mobil, ziarele locale de astăzi, un magnet de frigider şi o pictură cu Oradea, o hartă a municipiului, un stick cu poze şi ştiri despre Oradea anului 2018, melodii reprezentative ale anului nostru, un flyer cu Oameni Noi, o fotografie de la protestul din 12 februarie 2017, două poze cu comunitatea locală RO100 Oradea şi raportul nostru de activitate.

OBIECTIVELE PROIECTULUI:
– Să oferim generațiilor viitoare o privire retrospectivă asupra anului 2018;
– Să implicăm elevii din clasele V-XII, cu scopul conștientizării contribuției fiecăruia dintre noi la modul în care va arăta viitorul;
– Să stimulăm creativitatea orădenilor şi atitudinea lor civică prin implicarea în alcătuirea conţinutului “capsulei timpului” şi, ulterior, în acţiuni ce vizează comunitatea din care fac parte.

ARTICOLE:
https://m.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-20-5/capsula-timpului-ganduri-despre-oradea-secolului-viitor-dar-si-obiecte-din-orasul-zilelor-noastre-vor-fi-ingropate-in-curtea-muzeului-tarii-crisurilor-145749.html?fbclid=IwAR00bZjE__9uW6eQx8h-84KamDO-qtkeSuWlaz2tr31npY-jVwMf-ydGc0s

https://www.digi24.ro/regional/digi24-oradea/capsula-timpului-cum-va-arata-oradea-peste-100-de-ani-1044199

https://impreunapentruromania.ro/ro100-oradea-a-marcat-centenarul-printr-o-capsula-a-timpului/

City:
State/County:
Country: Romania
Open In Google Maps
Property Id : 2099
Status: Finalizat
Proiect: Local
Subdomeniu: Altele
Data Incepere Proiect: 2018-12-05
Data Finalizare Proiect: 2018-12-07

Comentarii

Trebuie sa te autentifici pentru a scrie un comentariu

Similar Listings

Împreună pentru o lume mai bună

0,
Evenimentul a avut loc în colaborare cu Asociația de Tineret ”Mereu Împreună” din cartierul Episcopia, Oradea. Asociația [more]
Evenimentul a avut loc în colaborare cu Asociația de Tineret ”Mereu Împreună” din cartierul Episcopi [more]

Contact

Compare Listings