click to enable zoom
Searching...
We didn't find any results
open map
View Roadmap Satellite Hybrid Terrain My Location Fullscreen
Cautare avansata
We found 0 results. View results
Advanced Search
we found 0 results
Your search results

Bukovina Society Museum

00
0,
add to favorites
37

Descriere

Bukovina Society Museum – Muzeul Societății Bucovinene este un proiect lansat oficial în data de 29 noiembrie 2018, în Sala Oglinzilor din Primăria municipiului Vatra Dornei, în cadrul Festivalului ”Zilele Filmului Istoric în Bucovina” – ediția a IV-a, 2018. Este o inițiativă a comunității locale RO100 Vatra Dornei într-un parteneriat alături de Asociația RoMontana, Asociația de EcoTurism ”Țara Dornelor”, Asociația Redescoperă Vatra Dornei și Bukowina Aplineverein – cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de la unirea fostului Ducat al Bucovinei cu Regatul României.

După cum se cunoaște în Bucovina au existat în intervalul 1775-1868 și ulterior 1868-1918 nu mai puțin de 11 comunități diferite din punct de vedere al culturii, limbii, religiei și etniei. Bucovina fiind astfel cea mai eterogenă regiune din România (1918-1940 dar și ulterior) din punct de vedere etnic. Toate acestea au conviețuit foarte bine sub cupola Imperiului Austro-Ungar. Toate aceste comunități au creat ideintitatea Bucovinei în interiorul Imperiului Austro-Ungar și ulterior în cadrul României în perioada interbelică (1918-1939). Un muzeu care să prezinte aceste comunități ar avea rostul să redea identitatea locală a localnicilor așa cum a existat ea timp de cel puțin 164 de ani (1775-1939). Cel de al Doilea Război Mondial (1939-1945), implicit Holocaustul și acțiunea Heim ins Reich au distrus această diversitate etnică a societății bucovinene precum și a Europei Centrale.

Problema :
1. În România nu există un muzeu al minorităților naționale;
2. În Bucovina nu există un muzeu care să redea prin exponatele sale diversitatea culturală a regiunii și să reunească eterogeneitatea etnică locală;
3. În Vatra Dornei nu există un muzeu despre identitatea locală a orașului ridicat de austrieci în intervalul 1775-1918 de la nivelul unui târg din mediul rural la nivelul unei stațiuni balneoclimaterice internaționale.

Soluția:
Realizarea unui muzeu dedicat tuturor celor 11 comunități care au existat în Bucovina (români, germani, maghiari, lipoveni, ucrainieni, polonezi, evrei, cehi, țigani, armeni și greci) permite redarea adevăratei identități a localnicilor din Vatra Dornei și din bazinul Dornelor.
Proiectul nostru merge mai departe de ideea de muzeu și ne-am dori ca acest spațiu să reunească și activități culturale, educaționale și antreprenoriale (de tipul unui HUB).

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite aici.

Address: 0
State/County:
Country: Romania
Open In Google Maps
Property Id : 1797
Status: În implementare
Proiect: Local
Subdomeniu: Inițiativă cetățenească participativă
Data Incepere Proiect: 2018-11-29

Comentarii

Trebuie sa te autentifici pentru a scrie un comentariu

Similar Listings

Cultură

Festivalul “Zilele Filmului Istoric în...

0 0
RO100 Vatra Dornei a fost partener în organizarea celei de a IV-a ediții a Festivalului ”Zilele Filmului Istoric în Buco [more]
RO100 Vatra Dornei a fost partener în organizarea celei de a IV-a ediții a Festivalului ”Zilele Film [more]
0 0

Contact

Compare Listings