click to enable zoom
Searching...
We didn't find any results
open map
View Roadmap Satellite Hybrid Terrain My Location Fullscreen
Cautare avansata
We found 0 results. View results
Advanced Search
we found 0 results
Your search results

Ajutor pentru copii nevoiași

00
Scrioaștea, Teleorman,
add to favorites
136

Descriere

Duminică, 7 octombrie, mai mulți membri ai Comunității locale RO100 Bucureștiul Nostru am mers să ajutăm câțiva copii fără posibilități materiale din comuna Scrioaștea, Teleorman – unul din cele mai sărace județe din România. E vorba de 4 copii cu vârste intre 7 și 14 ani, care au nevoie de haine, rechizite, produse de igienă și mâncare. A fost un sfârșit de săptămână petrecut cu folos. În plus, am reușit să ducem donații și pentru 10 fetițe dintr-un apartament social de tip familial din cartierul Rahova. Ca urmare a acestui demers, copiii au început să frecventeze școala.

Tot duminică am cunoscut un om deosebit, acel gen de om care îți redă optimismul și care te face să crezi ca nu e totul pierdut în țara asta. Vorbim de Relu Voicu, un om care aduce cărți în casele copiilor prin proiectul “Cu Cărțile pe Uliță”. În Teleorman, ca și în alte judete din Sud si Est, sărăcia și rata abandonului școlar sunt la cote inimaginabile. Intr-o societate din ce in ce mai individualista, din ce in ce mai polarizata, inca mai exista oameni care incearca sa ajute, care incearca sa schimbe lucrurile in bine, inca mai exista oameni frumosi, motivati si datatori de speranta ca Relu Voicu, care isi dedica timpul, energia si resursele pentru asta. El ne-a semnalat cazul a doua familii nevoiase care nu dispun de posibilitati materiale pentru a-si putea creste copiii in conditii normale. Cum nici adultii din respectivele familii si nici autoritatile responsabile nu reusesc si uneori nici nu incearca sa remedieze problemele minorilor, ingrijorarea celor carora le pasa totusi este tot mai mare, iar strigatul de ajutor tot mai vibrant.

“Azi m-au vizitat Ana Negoita şi prietenii săi de la Bucureşti: Roxana Pandelea, Marius, Marian Sîrbu şi fetiţa de 7 ani a Roxanei. Sprijiniţi de Beatrice Stoicovici. Misiunea lor a fost de a le ajuta pe cele 2 surori – Maria şi Mirela, pe verişorii lor Alexandra şi Alin, dar şi pe nepoţica lor de 2 ani. Copii care au nevoie de sprijinul nostru, sub o formă sau alta.

Ana Negoita… e o furtună! Văzându-le pe Maria şi Mirela, în doar 2 zile a pus ţara la cale şi… iat-o, împreună cu prietenii săi, pe uliţele din comuna mea Scrioaştea, jud Teleorman. Au adus pentru fete îmbrăcăminte, încălţăminte, mâncare etc. Au adus şi multe cărţi pentru copii, şi rechizite. Au vorbit cu fetele – absolut fericite, fericite în primul rând să vadă că în sfârşit le bagă şi pe ele cineva în seamă şi le respectă -, cu mama lor, le-au îmbrăţişat… Două lumi, aparent fără să aibă ceva comun, s-au întâlnit în ţărâna unei uliţi oarecare, dintr-un sat uitat de civilizaţie. S-a lăsat cu promisiunea solemnă că fetele nostre vor merge la şcoală, că nu vor mai lipsi nici măcar o zi.” Relu Voicu

 

Address: Scrioaștea, Teleorman
State/County:
Country: Romania
Open In Google Maps
Property Id : 94
Status: În implementare
Proiect: Local
Subdomeniu: Campanie de informare
Data Incepere Proiect: 2018-10-07
Data Finalizare Proiect: 2018-10-07

Comentarii

Trebuie sa te autentifici pentru a scrie un comentariu

Contact

Compare Listings